Španska teniska legenda oprostila se danas u suzama

U 41. godini

Španska teniska legenda oprostila se danas u suzama

Edmir Škorić

Španski teniser Feliciano Lopez, trostruki četvrtfinalist Wimbledona, oprostio se od tenisa danas u 41. godini i sada će se usredotočiti na svoju novu ulogu direktora turnira Davis Cupa, natjecanja koje je osvojio četiri puta.

26-godišnja igračka karijera Feliciana Lopeza došla je do kraja kada je 41-godišnjak izgubio 6:2, 6:4 od Yannicka Hanfmanna u četvrtfinalu Mallorca Opena u četvrtak.

Španski ljevoruki igrač oduševio je domaću publiku pobjedama nad Australcima Maxom Purcellom i Jordanom Thompsonom, ali nije uspio protiv Nijemca Hanfmanna.

Nakon susreta Feliciano koji nije mogao suspregnuti suze, u pratnji supruge i sa sinom u naručju, dobio je počast javnosti popraćenu video porukom od strane najvećeg španskog tenisera Rafaela Nadala u kojem je komentarisao njegovu karijeru, čestitao mu na svemu što je postigao te mu je zaželio svu sreću u novoj fazi karijere.

[twitter]https://twitter.com/search?q=feliciano%20lopez&src=typed_query[/twitter]

Mikrofon je tada u ruke uzeo Feliciano. Između ostalog, rekao je da sam "nastojao gledati tenis kao show, usrećiti ljude koji prate tenis. Nadam se da sam u tome uspio".

Oglasi

Zahvalio je "svim trenerima koje sam imao, svaki je dio moje priče. Moja porodica također. Moj otac je bio 'ludak' koji je sve ovo započeo. Stavio mi je reket u ruke i život me doveo ovdje i želim mu zahvaliti. I na kraju, dvoje ljudi koji su sa mnom - supruzi, Sandri Gago i sinu Daríju. Naša je pozornica bila posljednja, ali najljepša. Pred nama je život".

Feliciano Lopez je osim tri puta u četvrtfinalu Wimbledona, igrao i četvrtfinale US Opena. U karijeri je osvojio sedam ATP titula.

Prvu još davne 2004. godine u Beču, onda 2010. u Johannesburgu, pa 2013. i 2014. u Eastbournu, 2016. u Gastaadu, te posljednje dvije, 2017. i 2019. godine, u londonskom Queensu. Karijeru je okončao kao 634. na svijetu, a jedini put u Top 10 bio je u novembru 2016. godine. Tada je bio deveti igrač svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi