Goffin objasnio razloge predaje: Nisam osjećao ni ruku, ni rame

Predao meč Federeru

Goffin objasnio razloge predaje: Nisam osjećao ni ruku, ni rame

Belgijski teniser David Goffin bio je prisiljen da preda meč polufinala Mastersa u Cincinnatiju Rogeru Federeru zbog povrede. 

Goffin je odigrao vrlo dobar prvi set u kojem je mnogo namučio Rogera koji je tek nakon taj brejka dobio isti. Ipak, odmah nakon toga je zatražio medicinski time out te je dobio masažu i tabletu protiv bolove.

Ipak, to mu očigledno nije mnogo pomoglo jer je nakon nepuna tri gema u nastavku meča odlučio da preda meč.

"Nije bilo smisla da nastavljam. Prvi servis mi je išao 100 milja na sat, nisam osjećao ruku, a ni rame. Pošto sam izgubio prvi set, trebalo je da dobijem naredna dva, a to je bilo apsurdno. Šteta, osjećao sam na početku da mi je forhend dovoljno jak", rekao je Goffin nakon meča.

Podsjetimo, Federera večeras očekuje finale i to protiv Novaka Đokovića, a susret počinje od 22.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi