Grigor Dimitrov "potonuo": Bugarin nikako da se mentalno digne

Nakon Adria Toura

Grigor Dimitrov "potonuo": Bugarin nikako da se mentalno digne

Admin Čaušević

Grigor Dimitrov se nerado sjeća dešavanja s Adria Toura kada se bugarski teniser zarazio koronavirusom te tako u opasnost doveo i ostale učesnike takmičenja.

Dimitrov je u međuvremenu prebolio koronavirus, ali kako kaže još uvijek mu nije svejedno i ne osjeća se spremnim za igranje tenisa na najvećem nivou.

"Nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou. Stvari se poboljšavaju, kao i sve ostalo oko nas, ali oporavak je vrlo težak. Bio sam kod kuće oko mjesec zbog koronavirusa. Simptomi su bili jako loši, bio sam veoma uznemiren, nisam osjećao mirise i ukuse, ali i sve što može da se zamisli. Ipak, bilo je lijepo na terenu", kazao je Dimitrov u razgovoru za Tennis Major.

"Radim koliko god mogu i pokušavam da se oporavim. Postoje dani kada se osjećam dobro i puno treniram, ali i drugi gdje je sve što želim da odmorim i ne radim ništa. To su teški dani za mene, sve mi prolazi kroz pamet", dodao je Bugarin.

"Jedna od najvećih poruka je da ne bi trebalo potcjenjivati snagu uma. Teška su vremena i moramo raditi na umu, ne samo tijelu", zaključio 19. teniser svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi