Dimitrov u Zadru dva puta odbio da se testira, a onda odjednom odlučio da se vrati u Monaco

Neodgovorno ponašanje Bugarina

Dimitrov u Zadru dva puta odbio da se testira, a onda odjednom odlučio da se vrati u Monaco

Endin Čaušević

Bugarski teniser Grigor Dimitrov u nedjelju je saopštio da je zaražen koronavirusom što je stvorilo veliki haos u Beogradu i Zadru jer je on u ovim gradovima igrao na Adria Touru.

U nedjelju navečer trebalo se igrati finale turnira u Zadru, ali je ono otkazano nakon što je potvrđeno da je Dimitrov zaražen. Većina tenisera se odmah testirala, dok je Đoković to odbio i testirao se jučer po dolasku u Beograd.

Nakon testiranja utvrđeno je da je zaraženo još pet osoba od čega su trojica tenisera i dvojica trenera. Broj zaraženih se povećava, a mnoge zanima kakvo je stanje s Đokovićem koji je najavio danas press konferenciju na kojoj će dosta toga biti jasno.

Još uvijek se ne zna da li će se Adria Tour otkazati ili nastaviti, a poznato je da se turnir treba igrati i u našoj zemlji u Banjaluci i Sarajevu. No, Dimitrov je sve to zaustavio, a mnogi upravo njega krive za neodgovorno ponašanje.

Srbijanski B92 objavio je jutros da je bugarski teniser bio "tempirana bomba" jer je u Beograd stigao iz Sjedinjenih Američkih Država u kojima je veliki broj zaraženih. Po dolasku u Beograd nije testiran, ali tih dana nije pokazivao nikakve simptome.

Prije turnira u Zadru Dimitrov je otputovao na nekoliko dana u Bugarsku što je također alarmantna informacija. Ni po dolasku u Zadar nije testiran iako je u razmaku desetak dana to bila četvrta država koju je on posjetio.

Kako piše B92 u Zadru je pokazivao simptome jer se žalio na malaksalost i slabost. B92 tvrdi da su iz svojih izvora saznali da je Dimitrov čak dva puta odbio da se testira na koronavirus iako je osjećao neke simptome. No, već u subotu na njemu se vidjelo da nije baš najbolje jer je očajno odigrao meč protiv Borne Ćorića.

Nakon meča Dimitrov je bio dosta fizički iscrpljen, a kasnije tog dana je odustao od drugog meča. Narednog dana je želio da igra protiv Đokovića, ali je tada njegov menadžer odlučio da se uključi u sve to i brzo je organizovao lef iz Zadra za Monaco.

Po dolasku u Monaco on se očito testirao, a nakon toga šokirao je javnost objavom da je pozitivan na koronavirus. Kakva će biti sudbina Adria Toura nakon svih tih dešavanja sigurno će se znati u narednim danima.

Top Komentari

Penderinos
Eto ko da je on jedina osoba zaražena virusom pa SAD svi bježe od njeg
1 1
E.Car
***** hebo mater svoju, pored simptoma odbijao test!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi