Zvereva jučer spasio mrak: Nijemac preokrenuo protiv Fritza

Wimbledon, 2. kolo

Zvereva jučer spasio mrak: Nijemac preokrenuo protiv Fritza

Njemački teniser Alexander Zverev izbacio je danas Amerikanca Tylor Fritza sa Wimbledona nakon što ga je pobijedio sa 3:2 u setovima. 

Ovaj meč je počeo jučer, a Zverev je bio u veoma teškoj situaciji jer je gubio 2:1 u setovima, ali susret je prekinut zbog mraka i to se na kraju ispostavilo kao presudno da se Nijemac izvuče.

On je danas odigrao odlično posljednja dva seta i slavio sa 6:1, 6:2 nakon samo nešto više od sat vremena te se plasirao u treći krug dok se Fritz morao pomiriti sa odlaskom kući.

Zverev će u trećem kolu igrati protiv Latvijca Ernesta Gulbisa koji je jučer porazio Damira Džumhura također sa 3:2 u setovima.

Osim Nijemca, dalje je prošao i Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je slavio protiv Philippa Kohlschreibera sa 3:0 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi