Kevin Krawiets i Andreas Mies drugi finalisti Roland Garrosa u konkurenciji parova

Hrvat Mektić i Austrijanac Koolhof nisu izdržali

Kevin Krawiets i Andreas Mies drugi finalisti Roland Garrosa u konkurenciji parova

Njemački par Kevin Krawiets i Andreas Mies drugi su finalisti Roland Garrosa u konkurenciji parova

Oni su danas u drugom polufinalu u dva seta s po 6:3 i 7:5 savladali hrvatsko-austrijsku kombinaciju Mektić-Koolhof i izborili priliku da opet osvoje Roland Garros. 

Nijemci su već u prvom gemu koji je trajao skoro 10 minuta breaknuli svoje protivnike i na kraju seta, kada je Koolhof servirao da svoj dubl ostavi u setu, učinili još jednom te osvojili set s uvjerljivih 6:3. Drugi dio igre bio je dosta zanimljiviji, Hrvat i Austrijanac poklekli su tek u 12. gemu seta kada su opet pri pokušaju da ostanu u setu izgubili servis a Krawietz i Mies su odjurili u finale.

Tamo će ih čekati hrvatsko-brazilski dubl Mate Pavić i Bruno Soares koji su ranije danas izbacili prve nositelje Kolumbijce Cabala i Faraha s 2:0 u setovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi