Italija nikada prije nije imala takvog tenisera: Sinner preko Medvedeva do velikog finala

Briljantno izdanje četvrtog na svijetu

Italija nikada prije nije imala takvog tenisera: Sinner preko Medvedeva do velikog finala

Edmir Škorić

Jannik Sinner slavio je pred domaćom publikom u Torinu protiv Daniila Medvedeva u prvom polufinalu Završnog mastersa. Bilo je 6:3, 6:7, 6:1.

Sinner, koji je spasio Novaka Đokovića pobijedivši Holgera Runea, dobio je za rivala u polufinalu Medvedeva, no ruski teniser, iako ekspert za ovakve vrste podloga, nije uspio da pronađe način da zaustavi fantastičnog Italijana.

Iako je Medvedev prvi u meču došao do brejk lopte, i to u trećem gemu, nije uspio da oduzme prednost servisa svom rivalu, ali je već u narednom gemu, četvrtom, Sinner došao do prve brejk lopte i odmah iskoristio šansu te poveo sa 3:1. Bio je to odlučujući momenat, a Italijan je prvi set dobio sa 6:3.

U drugom setu Medvedev je podigao razinu igre, servirao je mnogo bolje i bio mnogo sigurniji u razmjenama, ali je Sinner nastavio sa dobrom igrom.

U osmom gemu dobra šansa za Medvedeva, imao je novu brejk šansu da povede i vjerovatno izjednači u setovima, ali se Sinner spasio i izjednačio na 4:4.

U 11. gemu dosta borbe, Sinner je pokušavao da slomi Rusa, no Medvedev je osvojio svoj servis gem i obezbijedio tie-break, pa sav pritisak prebacio na mlađeg kolegu.

Oglasi

U tie-breaku je Medvedev bio uspješniji i došao do izjednačenja, pa se u trećem setu nastavila borba za plasman u finale.

Italijan je osvojio svoj gem na početku trećeg seta, a onda stigao do brejka i poveo sa 2:0 nakon nevjerovatne pogreške Medvedeva.

Sinner je potvrdio brejk i poveo sa 3:0, te je ruskog tenisera stavio u gotovo nemoguću misiju, a nakon pretrpljenog brejka Medvedev je bijes iskalio na kameri i na jednom navijaču s kojim se raspravljao i na kojeg je prijeteći pokazivao prstom.

Domaći teniser je na 4:1 poveo 30:0, ali se Medvedev nakratko uspio iščupati iz teške pozicije, pa ostati "u životu", ali je potom napravio neke pogreške koj su Sinneru donijele novu brejk šansi, no Rus je izdržao paljbu, pa istu spasio. Ubrzo nova šansa za danas sjajnog Italijana, potom još jedna i to je bila treća sreća.

Sinner je došao do 5:1, sigurno je odservirao za pobjedu i za plasman u velikom finalu.

Četvrti igrač svijeta će večeras saznati svog rivala u finalu koje je na programu sutra. On će se za trofej boriti ili sa Carlosom Alcarazom ili sa Novakom Đokovićem.

Novak Đoković brani titulu Završnog mastersa, pošto je prošle godine savladao Caspera Ruuda. Srbijanski teniser ima čak šest titula, koliko i Roger Federer, pa u Torinu želi srušiti još jedan rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi