Sinner spasio Đokovića
FOTO: EPA

Masters u Torinu

Sinner spasio Đokovića

Haris Zilić

Dobili smo prve polufinaliste završnog Mastersa turnira u Torinu, a to su Jannik Sinner i Novak Đoković iz grupe A koja je ponudila pravu dramu.

Grupa A je ponudila i sjajan tenis, a meč odluke odigran je večeras i završen oko ponoći.

Duel Sinner i Runea bio je prava teniska poslastica, na kraju je slavio italijanski teniser sa 2:1 i spasio Novaka Đokovića koji je tako zahvaljujući pobjedi Sinnera izborio također plasman u polufinale.

Sinner je fenomenalno odigrao prvi set u večerašnjem meču i dobio sa 6:2. Set bez greške Italijana.

Činilo se da Italijan ima meč u svojim rukama, ali Rune se budi u drugom setu. Danac je igrao sjajan tenis, bilo je dosta uzbuđenja, a na kraju drugog seta 5:7 za Runea i poravnanje na 1:1.

Oglasi

Drama, uzbuđenja i vrhunski tenis i u trećem odlučujućem setu.

Oba tenisera držala su svoj servis u trećem setu do rezultata 4:4 kada Sinner pravi brejk za 5:4 i u narednom gejmu je na svoj servisao stigao do 6:4 u trećem setu i konačnih 2:1.

U grupi B Medvedev je siguran polufinalista, a za drugo mjesto bore se Zverev i Alcaraz.

Nakon mečeva trećeg kola u grupi B saznat ćemo i parove polufinala završnog teniskog Mastersa turnira u Torinu.

Podsjetimo, titulu je prošle godine u Torinu osvojio Novak Đoković, a imat će priliku da je brani krajem ove sedmice.

Top Komentari

HamzaVojvoda
@AlphaStrong crkni gnjido na aparatima. Kako vas karamo kako i gde stignemo. Nego daj sava hoce da mu trce ljudi posto ti ne mozes dalje od kompe posalji mu par tuka imate vi onog tuku dobro trci pa daj jos kojeg tukana
0 1
AlphaStrong
@HamzaVojvoda znaš li šta si ti? Ti si onaj iscjedak poslije dijareje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi