Jannik Sinner u meču za pamćenje srušio Novaka Đokovića!
Foto - EPA

Masters Torino

Jannik Sinner u meču za pamćenje srušio Novaka Đokovića!

Midhat Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poražen je u 2. kolu grupe A završnog Masters turnira u Torinu. Bolji od srbijanskog tenisera bio je četvrti igrač svijeta, Italijan Jannik Sinner koji je slavio s 2:1, po setovima 7:5, 6:7, 7:6.

Nakon što je uz dosta muke u 1. kolu završnog Mastersa pobijedio Holgera Runea, Novak Đoković večeras nije mogao protiv miljenika domaće publike Jannika Sinnera koji mu je nanio prvi poraz u grupi.

Uvodnih pet gemova donijelo je jako sigurnu servis igru s obje strane. Đoković je potom prvi došao do prilike za break koju nije iskoristio, baš kao i Sinner gem kasnije.

Odlučujući trenutak prvog seta desio se u 11. gemu. Novak je imao 40:0, ali Sinner nošen publikom igra fenomenalno u tim trenucima i pravi break.

Novak je ponovo imao i publiku protiv sebe. Dupla servis greška ispraćena je ovacijama, da bi potom lagano izgubio gem, pa je Sinner nakon 57 minuta igre došao do prednosti od 1-0 (7:5).

Oglasi

Skoro identičan ritam igre viđen je u drugom setu. Nije bilo nikakve šanse za break, pa se ušlo u tie-break drugog seta.

Sjajan tenis gledala je publika u Torinu. Sinner je naravno imao ogromnu podršku, ali Đoković je mentalna gromada, izdržao je sav pritisak, iskoristio je drugu set loptu i došao je do osvajanja drugog seta sa 7:6 i izjednačenja na 1-1.

Treći set počinje novom svađom Đokovića i sutkinje u stolici. Publika ga je naravno izviždala, a na terenu se vodila zaista čudesna borba dvojice velemajstora. Šesti gem donosi dvije break lopte za Italijana, prvu je odmah iskoristio i došao je do vodstva od 4:2.

Novak je međutim odmah uzvratio. Iskoristio je drugu break loptu i vratio izgubljeni servis za nastavak ovog nestvarnog meča u Torinu.

I treći set odlazi u tie-break. Tamo je ovaj put uspješniji Sinner, dobio je set sa 7:6 i slavio je u ovom meču.

Naredni rival Novaka Đokovića je Hubert Hurkacz, dok će Sinner igrati s Runeom. Oba meča igraju se 16. novembra.

Masters, 2. kolo:

Sinner - Đoković 2:1 (7:5, 6:7, 7:6)

Top Komentari

user1571956549
Tooo rusii vlahaa ahahahahaha
2 1
user1571956549
Rusi srbina hahahaha
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi