Skromni milioner vozi Alfu Romeo, gleda cijene gdje god da dođe: "Nisam stipsa, ali..."
Italijanski teniser je trenutno treći igrač svijeta (Foto: Instagram)

Sinner je nevjerovatan

Skromni milioner vozi Alfu Romeo, gleda cijene gdje god da dođe: "Nisam stipsa, ali..."

M. Šljivak

Dosta je poznatih sportista koji se razbacuju i bahate ogromnim novcem kojeg zarađuju. Rijetki su oni koji su s milionima na računu ostali sasvim obični, a takav primjer je fenomenalni italijanski teniser Jannik Sinner.

Italijansko čudo Jannik Sinner fenomenalno je započeo 2024. godinu. Osvojio je Australian Open na spektakularan način i novi milioni dolara su legli na njegov račun.

Iako ima samo 22 godine, Italijan je već inkasirao gotovo 20 miliona dolara od nagrada na turnirima, no činjenica da je postao milioner ne kvari mu normalan život kojeg živi van terena.

Ne voli se Sinner razbacivati novcem. Otkriva kako uvijek gleda cijenu kada želi nešto kupiti i da mu dodatni trošak jednostavno nije potreban.

"Uvijek pogledam cijenu prije nego što se odlučim kupiti nešto. Ako sam u restoranu i pasta s mesnim umakom košta više od one s umakom od paradajza, odabrat ću onu jeftiniju. Nisam stipsa, samo poštujem zarađeni novac", rekao je Sinner za Vanity Fair i dodaje:

Oglasi

"Jedini poklon koji sam sam sebi kupio je Alfa Romeo Stelvio Q4. Lijep je auto. Ne razmišljam o Ferrariju, Lamborghiniju ili Maseratiju", rekao je Sinner.

Jannik Sinner s Alfom Romeo

Mladi teniser ima jednostavne metode života. Ne dozvoljava da ga bilo kakva bahatost i stvari koje nemaju veze sa sportom poremete u treningu.

"Pokušavam kontrolisati stvari koje me vode daleko od posla kojim se bavim. Ne želim da me nešto sputava da narednog dana ne mogu mirno trenirati. Normalan sam dečko van terena. Igram PlayStation, nekad odem na večeru, ali najviše volim ostati kod kuće."

Sinner želi postati svjetski broj 1

Kao i svi klinci na teniskom terenu Jannik Sinner želi postati svjetski broj 1. Spreman je za velike stvari, ali zna šta ga čeka.

"Mečevi se ne dobijaju na dan kada se igraju. Za njih se moraš pripremati mjesecima, godinama. Možda isprva dođe neuspjeh i greška i naučiš iz svake lekcije. Ja se grešaka ne bojim, ne razmišljam o njima jer nema svrhe živjeti tako."

"Budućnost se ne može predvidjeti. Svakako da je san postati broj jedan i na meni je da se tome približim najviše što mogu. Da li bih uložio euro da ću postati broj 1? Ne volim se kladiti, ali doći ću i uzeti euro u septembru", poručio je Sinner.

Sinner je trenutno na trećem mjestu s 8270 bodova, a ispred su Carlos Alcaraz i Novak Đoković.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Svaka tebi cast decko, al nemoj Noleta jos u penziju ohani malo
0 0
plemic
ipak je trebao kupiti mercedesa majci, ferarija ocu da se vozaju makadamom po rodnom selu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi