"Historija nas uči, on će Novaka Đokovića poslati u penziju"
Foto - EPA

Panatta najavljuje

"Historija nas uči, on će Novaka Đokovića poslati u penziju"

Midhat Šljivak

Nekadašnji italijanski teniser Adriano Panatta (73) smatra kako bi njegov sunarodnjak Jannik Sinner mogao završiti karijeru Novaka Đokovića u 2024. godini. On je za RAI objasnio ovakvo mišljenje.

Adriano Panatta vjeruje kako će njegov sunarodnjak Jannik Sinner u narednoj godini poslati Novaka Đokovića u tenisku penziju.

Sinner je zadao dva teška poraza Novaku Đokoviću u Davis Cupu. Ostavio je Srbiju bez finala, a zatim je Italiju odveo do titule.

Panatta je u razgovoru za RAI istakao kako vjeruje da bi sjajni Italijan ubrzo mogao postati noćna mora za Novaka Đokovića i čovjek koji će mu završiti veliku karijeru.

"Po mom mišljenju, ako ga Sinner pobijedi još dva ili tri puta u 2024. godini, postat će mu noćna mora i približit će ga penziji", rekao je Panatta i dodaje:

Oglasi

"Historija nas uči i ponavlja se. Borg je odustao kada se pojavio McEnroe, McEnroe se povukao kada se pojavio Becker", riječi su Panatte.

Đoković protiv Sinnera vodi s 4:2 u pobjedama. Savladao ga je Nole u finalu završnog Mastersa u Torinu, no Sinner je uzvratio nestvarnim preokretom u polufinalu Davis Cupa.

Adriano Panatta je je tokom karijere osvojio Roland Garros 1976. godine. Na ostalim Grand Slamovima nije mogao dalje od četvrtfinala. Najbolji plasman mu je 4. mjesto na ATP listi.

I on je kao i Sinner bio dio reprezentacije Italije koja je osvojila Davis Cup. On je to učinio ponovo 1976. godine.

Hoće li se njegove riječi ostvariti u 2024. godini ostaje nam da vidimo. Novak je najavio kako ide po sva četiri Grand Slama, ali i po zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Sinner je pokazao da može igrati s Novakom. Vjerovatno ćemo gledati još dosta njihovih duela i jedva čekamo da te obračune vidimo jer su u prethodnim mečevima pružili spektakularan tenis.

Top Komentari

Realno01
Hahhahha mislite kao što su ga Alcaraz,Zverev,Medvedev u penziju poslali Jel? Pa Novak dok hoda će ove balavce pobjeđivati.Nema tu konkurencije kako treba.Svi oni odigraju turnir,dva dobro i samo nestanu jer im je život van tenisa bitniji od rada,reda i discipline.
1 1
Veselin
Bla bla bla u prevodu ????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti