Nishikori pobijedio Čilića i izborio polufinale

Masters u Monte Carlu

Nishikori pobijedio Čilića i izborio polufinale

E. Škorić

Japanski teniser Kei Nishikori plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Carlu.

Nishikori je danas u tru seta bio bolji od Marina Čilića, a drugi nositelj na ovom jakom Mastersu nije uspio da napravi nešto više, obzirom da ima problema s koljenom.

U petom gemu prvog seta Nishikori je iskoristio treću brejk-loptu i došao do prednosti od 4:2, da bi prvi set dobio sa 6:4.

Iako je Čilić u četvrtom gemu drugog seta stigao prvi do brejka, poveo je 3:1, no odmah na drugoj strani Nishikori vraća izgubljeni servis, da bi u devetom gemu novim brejkom stigao do 5:4, a onda ne koristi dvije meč lopte i Čilić se vraća u život. Ipak, Japanac u trećem setu dolazi do pobjede.

U polufinalu Nishikori će igrati protiv boljeg iz duela Richard Gasquet - Alexander Zverev. U drugom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Grigor Dimitrov.

Masters u Monte Carlu, četvrtfinale:
Nishikori (Jpn) - Čilić (Cro) 6:4, 6:7, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi