Kao što se i očekivalo: Nadal odustao od Queen'sa

Upitan Wimbledon

Kao što se i očekivalo: Nadal odustao od Queen'sa

Kao što se to i očekivalo, španski teniser i prvi reket svijeta Rafael Nadal odustao je od nastupa na turniru u Queen'su.

Nadal je prije nekoliko dana osvojio Roland Garros po 11. put u karijeri, a nakon titule odmah je rekao da se osjeća iscrpljeno poslije sezone na šljaci i da ne zna hoće li igrati na travi.

Ubrzo je objavio da od Queen'sa neće biti ništa.

"Želio bih se izviniti organizatorima turnira i prije svega navijačima koji su željeli da me vide kako igram, ali razgovarao sam sa doktorima i moram slušati ono što mi tijelo govori. Queen's je sjajan turnir i imam veoma lijepe uspomene iz 2008. godine kada sam bio prvak. Želio sam da se vratim ove godine, ali za mene je bila veoma duga sezona na šljaci", poručio je Nadal i osvrnuo se na eventualno igranje na Wimbledonu.

"Teško mi je trenutno da razmišljam o Wimbledonu. Na šljaci sam igrao gotovo svaki meč i to mi je teško palo na mentalnom planu. Prelaz sa šljake na travu je veoma zahtjevan. Prije mi je bilo lako jer sam bio mlađi, ali sada to nije slučaj".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi