Karlović i Raonić prošli, Zverev ispao

Indian Wells

Karlović i Raonić prošli, Zverev ispao

Edmir Škorić

Ivo Karlović i Miloš Raonuć prošli su u osminu finala Mastersa u Indian Wellsu, ali je Alexander Zverev neočekivano ispao.

Karlović je pobijedio Indijca Prajnesha Gunneswarana sa 6:3, 7:6 (7:3) i u osmini finala čeka pobjednika duela Simon - Thiem.

Hrvat je postao rekorder kao najstariji igrač koji je pobijedio u jednom meču na turniru iz Serije 1000 sa 40 godina i 11 dana.

Miloš Raonić se dosta mučio sa Amerikancem Davidom Gironom, ali je nakon preokreta slavio sa 4:6, 6:4, 6:4 i njegov naredni protivnik bit će Struff.

Nijemac je šokirao svog sunarodnjaka Zvereva, inače trećeg igrača svijeta, pošto ga je savladao sa 6:3, 6:1 i tome se zaista niko nije nadao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi