Kei Nishikori "preslušao" Kohlschreibera, čeka protivnika u četvrtfinalu

US Open, osmina finala

Kei Nishikori "preslušao" Kohlschreibera, čeka protivnika u četvrtfinalu

Japanski teniser Kei Nishikori danas je bez puno problema savladao Nijemca Philippa Kohlschreibera u osmini finala US Opena rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2 i 7:5.

Ušao je odlično Japanac u meč, te je već u drugom gemu oduzeo servis svom protivniku, ali je Kohlschreiber odmah uzvratio istom mjestom.

Ipak, Nishikori pri vodstvu od 2:1 pravi novi brejk, a kako ga do kraja seta Nijemac nije uspio namučiti na servisu poveo je sa 1:0 u setovima nakon 36 minuta igre.

Drugi set je Nishikori još lakše riješio u svoju korist i to zahvaljujući brejkovima u prvom i petom gemu.

Nešto zanimljiviji tenis smo gledati u trećem setu. Nishikori je imao tri brejk lopte u trećem gemu, ali se Kohlschreiber uspio odbraniti. Ipak, kod rezultat 3:3 u sedmom gemu Nishikori pravi brejk i stiže do značajne prednosti. Međutim, nije se želio Nijemac tako lako predati, pa je vratio brejk u desetom gemu i poravnao na 5:5.

Kei Nishikori je bio odlučan da privede meč kraju, pa je odmah u sljedećem gemu oduzeo servis svom protivniku i poveo sa 6:5, da bi potom i potvrdio brejk i slavio pobjedu.

Kei Nishikori će u četvrtfinalu US Opena odmjeriti snage sa boljim iz duela Ćilić - Goffin koji je na rasporedu nešto kasnije.

Top Komentari

Konj konjski
.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi