Kyrgios je imao sjajnu poruku za Đokovića, odgovor Srbina nije dugo čekao

Prepiska na Instagramu

Kyrgios je imao sjajnu poruku za Đokovića, odgovor Srbina nije dugo čekao

Eldar Ganibegović

Novak Đoković osvojio je još jedan Grand Slam. U pitanju je Roland Garros, odnosno French Open, a čestitka je stigla od sada već očigledno velikog prijatelja, kontroverznog australijskog tenisera Nicka Kyrgiosa.

Novak Đoković savladao je Caspera Ruuda 7-6 (1), 6-3, 7-5, u finalu Rolan Garosa i došao do 23. osvojene Grand Slam titule, što je svjetski rekord.

Nole je tako postao ujedno i najmlađi i najstariji teniser koji je osvojio ovo takmičenje, a pohvale stižu za svih strana.

Dan nakon što je podigao pehar namijenjen osvajaču Roland Garrosa, čestitao mu je australijski teniser grčkog porijekla, Nick Kyrgios.

Uz njihovu zajedničku fotografiju koju je objavio na svom Instagram profilu, Kyrgios je napisao:

"Svaka čast Novaku Đokoviću. Od savjeta za koje si me pitao na šljaci do titule na Roland Garrosu.  Ponosan sam na tebe prijatelju i bit ću tu za tebe bilo kada. Trener Kygs te voli."

Oglasi

Odgovor najboljeg tenisera svijeta nije dugo čekao. Novak Đoković oglasio se u komentarima ove objave i napisao:

"Isto tako, brate. Ako ti treba savjet za igru na travi, tu sam."

Podsjetimo, Đoković i Kyrgios igrali su finale Wimbledona 2022. godine. Srbin je slavio pobjedu, a od tada se njih dvojica intenzivnije druže i poštuju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi