Lijepa Barbara Novaka pitala da li ga sada može zvati GOAT, njegov odgovor je bio sjajan

Najveći svih vremena

Lijepa Barbara Novaka pitala da li ga sada može zvati GOAT, njegov odgovor je bio sjajan

Edmir Škorić

Novak Đoković je danas u Parizu došao do treće titule na Roland Garrosu, ali 23. ukupno na Grand Slam turnirima i sada je definitivno najveći u historiji ovog sporta.

Đoković i Rafael Nadal bili su izjednačeni na vječnoj listi sa po 10 titula, ali je srbijanski majstor danas u tri seta dobio Caspera Ruuda i došao do rekordne 23. titule.

"Hvala na posebnoj atmosferi. Nevjerovatan trenutak u mojoj karijeri, jedan od najvećih trenutaka", počeo je izlaganje Đoković i nastavio je:

"Možda je slučajnost da sam baš ovdje uzeo 23. Grand Slam jer je ovaj turnir za mene uvijek bio najteži. Zato sam toliko emotivan, zato mi toliko znači. Mnogo se toga dešavalo na terenu i van njega. Počastvovan sam što sam na ovom posebnom terenu."

Zatim je Đoković poslao poruku koja će odjeknuti svijetom. Posvetio ju je svim mladim ljudima svijeta.

Oglasi

"Moja djeca su ovdje i uvijek se trudim da kažem neke poruke. Želim da pošaljem poruku svakoj mladoj osobi - Zaboravi šta se desilo u prošlosti, gledaj u budućnost, uzmi stvari u svoje ruke, vjeruj i stvori", poruka je Novaka Đokovića.

Kasnije ga je intervjuisala nekadašnja teniserka Barbara Schett koja radi kao stručni konsultat na Eurosportu. Lijepa Barbara je upitala Đokovića da li može da ga zove "GOAT" odnosno najvećim svih vremena.

"Novače, da li sada da te zovem GOAT, zvanično?", upitala je Barbara, a Novak je dao sjajan odgovor:

"Možeš da me zoveš Novak, volim svoje ime", poručio je Đoković što je izazvalo dosta smijeha.

Đoković naravno nema namjeru stati na broju 23. Pred njim su novi izazovi i svakako je cilj da do kraja godine uzme i preostala dva Grand Slam turnira.

Već od 3. jula na programu je Wimbledon u Londonu, a zatim se tenis seli u Sjedinjene Američke Države gdje će u New Yorku od 28. augusta početi US Open, gdje će Novak zaigrati nakon dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije