Novak Đoković se okrenuo prema Zlatanu i svijet je vidio da Ibra nije kameni čovjek
Zanimljiva scena nakon finala Roland Garrosa između dvojice velikana (Foto: EPA)

Poruka na 'našem'

Novak Đoković se okrenuo prema Zlatanu i svijet je vidio da Ibra nije kameni čovjek

Midhat Šljivak

Novak Đoković je pobjedom nad Casperom Ruudom (3:0) osvojio ovogodišnje izdanje Roland Garrosa. Srbin je ispisao historiju tenisa jer je prvi teniser s 23 Grand Slam titule, a na putu do rekorda s tribina ga je podržavao i Zlatan Ibrahimović. Nakon meča uslijedio je emotivan trenutak u kojem je Ibra pokazao da nije kameni čovjek nakon riječi srpskog tenisera.

Novak Đoković slavi historijski 23. Grand Slam naslov u karijeri. Čudesni Srbin pobijedio je lagano Caspera Ruuda s 3:0 i pokazao je kako je najbolji svih vremena.

Đoković je u svom govoru nakon meča spomenuo velike fudbalske zvijezde koje su ga pratile s tribina. Bili su tu francuski reprezentativci Olivier Giroud, Kylian Mbappe, Benjamin Pavard, Lucas Hernandez, ali i legendarni Zlatan Ibrahimović.

Nole se zahvalio svima što su došli da ga bodre, a zatim je uputio posebne riječi Zlatanu.

"Ibra, ti i ja se znamo već neko vrijeme, ti si mi drugar", poručio mu je Đoković.

Oglasi

Ibrahimović je potom pokazao kako nije čovjek od kamena. Poslao je srce Đokoviću i izazvao je oduševljenje pariške publike.

Nole se pokrio peškirom, nije mogao više da izdrži...

Naravno, Nole nije mogao sakriti emocije nakon meča. Prvo je otišao na tribine kako bi pozdravio porodicu i prijatelje, a zatim je uslijedila emotivna scena po povratku na teren.

Đoković je sjeo na klupu, pokrio se peškirom i zatim je zaplakao kao malo dijete.

Suze je ubrzo zamijenio osmijeh. Svjestan je Novak itekako onog što je napravio i definitivno mu u svijetu tenisa apsolutno niko ravan nije.

Đoković naravno nema namjeru stati na broju 23. Pred njim su novi izazovi i svakako je cilj da do kraja godine uzme i preostala dva Grand Slam turnira.

Već od 3. jula na programu je Wimbledon u Londonu, a zatim se tenis seli u Sjedinjene Američke Države gdje će u New Yorku od 28. augusta početi US Open, gdje će Novak zaigrati nakon dvije godine.

Top Komentari

Skender
Ne pisite vise o tom idolopokloniku cetnistva. Moralna nula. A ni Ibrahinovic koji je odbio igrati za BiH nije se nicim istakao da pomaze svom narodu i svojoj zemlji. Pisite vise o sportistima iz BiH, koji i nisu tako uspjesni, ali imaju bosansko srce.
1 0
user1686590140
Kako tolerisete vulgarne uvrede i nekulturu svaka vam cast. Evto na srbija skim tabloidima ne moze a ovdje ces vidjet svakakvih bljuvotina uvreda i neljudskosti do kraja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi