Kyrgios puštao poene Borni Ćoriću: "Nije bilo smisla igrati..."

Na rubu sporta

Kyrgios puštao poene Borni Ćoriću: "Nije bilo smisla igrati..."

E. Škorić

Australski teniser Nick Kyrgios nije baš omiljen zbog svog kontroverznog ponašanja, a sada je napravio još jednu stvar zbog koje će ga teniski fanovi dodatno kritikovati.

Kyrgios je protiv Denisa Kudle zaboravio tenisice u svlačionici, pa je opet igrao nerezonske udarce kroz noge, a na meč loptu protivnika je neodgovorno opalio servis 215 km/h.

Uspio je da prođe Kudlu, a sinoć je igrao protiv Borne Ćorića, a ni taj meč nije prošao bez njegovih gluposti.

Dobio je prvi set, a onda je drugi izgubio sa 6:0. Nakon tri izgubljena gema, odlučio je da prestane da igra, pa je samo čekao da se završi set.

"Znao sam da ću izgubiti drugi set pa nije bilo smisla trošiti energiju. Znao sam da ako izgubim set 6:0 da ću prvi servirati u trećem setu. To se na kraju pokazalo kao pametan potez", kazao je Kyrgios.

Njega u trećem kolu čeka pobjednik duela Chung - Del Potro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije