Takva se više ne rađa: Najzgodnija i najljepša sportistkinja na svijetu nosila je zlatne tenisice

Bila je uistinu posebna

Takva se više ne rađa: Najzgodnija i najljepša sportistkinja na svijetu nosila je zlatne tenisice

Edmir Škorić

Mnoge su slavne teniserke igrale na WTA Touru, no malo ko je ostavio takav trag i stekao tako veliku popularnost kao "sibirska tigrica".

Svaki sport ima svoje ambasadore. Michael Jordan je sinonim za košarku, Mike Tyson za boks, Michael Schumacher za Formulu 1, a ako govorimo o tenisu, barem onom ženskom, odmah se čovjeku nameće ime Maria i prezime Šarapova.

Ruskinja koja je žarila i palila teniskim terenima i koja je oduševljavala ljubitelje tenisa i zbog svog izgleda i prirodne ljepote.

Ruska ljepotica kojoj nije niko mogao da odoli - Maria Šarapova iz svog zlatnog doba

Više puta je Ruskinja bila na vrhu WTA liste, a sa samo 17 godina osvojila jke Wimbledon. Ona je ovog četvrtka proslavila 37. rođendan i ovom prilikom službeni profil Wimbledona podsjetio je na njene tenisice koje je nosila još 2005. godine.

Šarapova je osvojila čak 31 turnir. Ima pet trijumfa na Grand Slam turnirima, a prvi je bio Wimbledonm 2004. godine. U finalu je bez većih problema slavila protiv Serene Williams sa 6:1, 6:4. Godinu dana kasnije odbranila je tu titulu.

Oglasi

Rano je stekla veliku popularnost, pa joj je odmah Nike ponudio bogat ugovor, a za Wimbledon 2005. pripremio unikatne tenisice. Noseći posebnu obuću, tada 18-godišnja Mara je igrala na glavnom terenu u Londonu.

Model je rađen po narudžbi. Na njegovoj površini pronaći ćete kapljice 24-karatnog zlata, ukrasne završne obrade i ime ugravirano zlatnim šavovima.

"Nevjerovatno sjaji. Nadam se da će to malo omesti moje protivnike", rekla je Ruskinja prije 19 godina. Njene tenisice koštale su oko 500 dolara. Sama Ruskinja navodno je imala deset takvih pari. Njihova trenutna kolekcionarska cijena sigurno je puno viša.

No, zlatne tenisice nisu joj pomogle u odbrani naslova koji je 2005. osvojila Venus Williams. 19. aprila ove godine službeni profil Wimbledona prisjetio se hirova Marije Šarapove, koja je tog dana legendarnoj teniserki čestitao 37. rođendan. Ruskinja je također podijelila objavu Wimbledona na društvenim mrežama, diveći se 24-karatnom modelu pripremljenom posebno za nju.

Šarapova je u 32. godini završila profesionalnu karijeru. "Kako možeš napustiti jedini život koji poznaješ? Kako napustiti teren na kojem si trenirala od malena, napustiti igru ​​koju voliš? Onu koja ti je donijela neopisivu radost i velike suze?

Lijepa Mara je 2020. godine emotivno objavila kraj teniske karijere

Sport u kojem si se pronašla. Porodicu i navijače koji su vas podržavali više od 28 godina? Ja sam nova u ovome, oprostite mi, opraštam se od tenisa", bila je emotivna objava Ruskinje 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi