Marketa Vondroušova osvojila Wimbledon!

Savladala Ons Jabeur

Marketa Vondroušova osvojila Wimbledon!

Midhat Šljivak

Marketa Vondroušova pobjednica je ovogodišnjeg Wimbledona. U današnjem finalu Čehinja je savladala Ons Jabeur iz Tunisa s 2:0, po setovima 6:4 i 6:4.

Marketa Vondroušova došla je do prve Grand Slam titule u karijeri. Nakon izgubljenog fidnala 2019. godine na Roland Garrosu, ove godine je došla na Wimbledon i niko nije očekivao da će dogurati tako daleko, a naročito ne osvojiti turnir.

Ipak, 42. igračica svijeta je odradila savršen turnir i na kraju je uspjela doći do svoje prve Grand Slam titule.

Jabeur dobro ulazi u meč i pravi break, no zatim Vondroušova uzvraća istom mjerom, vraća izgubljeni servis koji potom uz dosta muke potvrđuje.

Kada je Tunižanka u šestom gemu došla do novog breaka činilo se kako je na dobrom putu da završi ovaj set u svoju korist, ali češka teniserka je preuzela dominaciju nad setom i dominantno je odigrala do kraja.

Oglasi

U preostala tri gema Jabeur osvaja samo dva poena i Vondroušova lagano završava set sa 6:4 i dolazi do vodstva od 1-0 u setovima.

Jabeur je sama sebe pobijedila i u drugom setu. Imala je ponovo break prednosti i vodstvo od 3:1, ali je potom nestala s terena.

Sve je to Čehinja iskoristila. Dobila je i drugi set sa 6:4 i osvojila je Wimbledon.

Wimbledon, finale:

Vondroušova - Jabeur 2:0 (6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi