Nije isti čovjek u pobjedi i porazu: Novak Đoković navijaču uputio ogavne psovke
Još jedan žestok ispad srpskog tenisera

Teške riječi su pale

Nije isti čovjek u pobjedi i porazu: Novak Đoković navijaču uputio ogavne psovke

Midhat Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković za sada igra skromnu sezonu. Srbin je još uvijek bez trofeja u 2024. godini, a ono o čemu se najviše priča su njegovi sukobi s publikom. Veliki ispad Đoković je imao i u meču s Casperom Ruudom kada je žestoko izvrijeđao navijača.

Novak Đoković nije isti čovjek u pobjedi i porazu. Kada gubi njegovo ponašanje je često zaista katastrofalno, a to je pokazao i u jučerašnjem polufinalnom duelu Mastersa u Monte Carlu protiv Caspera Ruuda.

Srpski teniser nije u dobrim odnosima s publikom. Nole nije omiljen među fanovima i često dobija zvižduke s tribina.

Zašto je to tako pokazuje scena iz jučerašnjeg meča. U jednom trenutku Novak se okrenuo prema tribini i navijača je brutalno izvrijeđao.

Nakon što mu je na engleskom jeziku glasno poručio da začepi, uslijedile su psovke na srpskom koje su bile više nego ogavne.

Oglasi

"Je**m li ti mater u p***u da ti je**m ja", poručio je navijaču bijesni Novak Đoković.

Nije mu psovka previše pomogla u ovom slučaju. Ruud je uspio slaviti pobjedu u ovom duelu s 2:1 (6:4, 1:6, 6:4) i prošao je u finale koje danas igra protiv Stefanosa Tsitsipasa.

Đoković je na Mastersu u Monte Carlu uspio steći nove neprijatelje među teniskim fanovima. Ponovo je imao sukob s publikom koja ne zaboravlja ovakve njegove ispade.

I ono što je napravio nakon meča s Lorenzom Musettijem je bilo poprilično bizarno. Posvetio je trijumf 'orkestru' jer je on bio taj koji je glumio dirigenta i orkestrirao je zvižducima.

Oglasi

Trenutno je bez ikakve dileme srpski teniser jedan od najomraženijih tenisera na sceni njegovo ponašanje na terenu nikako mu ne olakšava život. Zaradio je definitivno dodatne zvižduke.

Raskid saradnje s Goranom Ivaniševićem

Novak Đoković je neposredno pred Masters u Monte Carlu raskinuo saradnju s legendarnim hrvatskim asom Goranom Ivaniševićem.

Dugogodišnji saradnici stigli su do kraja puta. Goran više nije imao šta da ponudi najboljem teniseru svijeta i zajedno su odlučili da je najbolje da se rastanu kao prijatelji.

Ipak, ni odlazak od Ivaniševića nije srpskom igraču donio sreću. Masters u Monte Carlu okončao je u polufinalu i čini se kako Novak polako posustaje pred mladim lavovima koji dolaze.

Apsolutno svi žele pobijediti Đokovića. Vidljivo je to iz njihove igre, a sada su stekli i dodatni motiv kada znaju da Nole više nije onaj stari.

Top Komentari

hamdi kurtes
Srski seljak sa dna kace.
4 0
FudbalskiGenije
****o od čovjeka, seljadurina
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi