Ne postoji Terminator poput Novaka Đokovića - Odjednom se počeo tresti, a zatim...
Novak Đoković imao ozbiljan problem

Ustao je i mirno nastavio meč

Ne postoji Terminator poput Novaka Đokovića - Odjednom se počeo tresti, a zatim...

Midhat Šljivak

Novak Đoković je preko Lorenza Musettija ostvario plasman u četvrtfinale Mastersa u Monte Carlu. Najbolji teniser svijeta slavio je s 2:0, po setovima 7:5 i 6:3, no u jednom trenutku je poprilično zabrinuo sve svoje fanove.

Nije Novak Đoković pružio svoje najbolje izdanje u današnjem duelu protiv Lorenza Musettija. Ipak, uspio je slaviti i proći u četvrtfinale Mastersa u Monte Carlu.

Mučio se Nole u prvom setu. Krenuo je loše, ali ga je uspio dobiti sa 7:5.

Ipak, ono što je posebno zabrinulo njegove fanove u ovom meču je scena u trenucima odmora. Novak se odjednom počeo tresti i sve je izgledalo strašno.

Dosta je međutim komentara na društvenim mrežama kako je ovo 'gluma'. Đokovića mnogi ne vole i to javno i jasno iskazuju.

Oglasi

"Još uvijek padate na ovo?", pita se jedan od onih koji nisu ljubitelji srpskog teniser dok bi mu drugi dao Oscara za dobru glumu.

Dosta je onih koji su imali isti problem. Pretpostavljaju da se radi o drhtavici koju uzrokuje povećanje adrenalina.

Novak je ustao i pobijedio je ovaj meč 7:5, 6:3, ali izgleda de će vječnu borbu voditi s publikom jer ih je i danas poprilično nervirao. Dosta je onih koji srpskog tenisera uopšte ne podnose.

Novak Đoković: "Još nisam onaj pravi"

Novak Đoković nije previše igrao ove sezone, pa nije nikakvo čudo što tek polako hvata formu. Protiv Musettija tvrdi da nije bio u najboljem iizdanju.

Oglasi

"Ne vjerujem da sam još uvijek na svom najboljem nivou. Danas sam igrao protiv talentovanog igrača, posebno dobrog na šljaci. Ovdje me pobijedio prošle godine u sličnim okolnostima. Imao sam set i 4-2 vodstvo, a zatim sam izgubio break i sve je krenulo nizbrdo."

"Moram reći da mi je to palo na pamet i danas kada sam izgubio break u drugom setu. Pomislio sam da bi se mogao ponoviti sličan scenarij. Ipak, na kraju sam uspio doći do pobjede i radujem se narednom. Vidjet ćemo kako će se završiti", istakao je Novak.

Đoković će na teren ponovo sutra. Izazov je još teži, a to je 11. teniser svijeta, Australac Alex De Minaur.

Do sada su se Nole i Alex dva puta sastajali. Imaju po jednu pobjedu na tvrdoj podlozi.

Top Komentari

AlphaStrong
@BosanskaSvedska vidi glumca, ni Arnold Schwarzenegger mu nije ravan, moraju sad snimiti novi serijal sa njokovićem u glavnoj ulozi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi