Novak Đoković je ranjiviji nego ikad, Ruud ga je zaustavio u Monte Carlu
Poraz srpskog tenisera od Ruuda u Monte Carlu (Foto: EPA)

Poraz za Noleta u polufinalu

Novak Đoković je ranjiviji nego ikad, Ruud ga je zaustavio u Monte Carlu

Midhat Šljivak

Novak Đoković poražen je u polufinalu Mastersa u Monte Carlu. Od njega je danas bio bolji norvešk teniser Casper Ruud i to s 2:1, po setovima 6:4, 1:6 i 6:4.

Casper Ruud i Stefanos Tsistipas igrat će za trofej na ATP Mastersu u Monte Carlu. Norvežanin je danas savladao Novaka Đokovića i zakazao je finale s grčkim teniserom.

Nole je loše ušao u meč. Već u prvom gemu Ruud je napravio break, isto je napravio i u petom, pa je bez većih problema riješio prvi set u svoju korist sa 6:4.

Ipak, Đoković žestoko odgovara u drugom setu. Ruud je jednostavno stao u ovom dijelu meča, nije mogao pogoditi gotovo ništa i to je Novak sve koristio.

Doslovno je u ovom dijelu meča Novak potpuno razbio Norvežanina. Set je trajao samo 39 minuta, a Srbin ga je dobio uz samo jedan izgubljen gem (6:1).

Oglasi

Ruud u trećem setu pokazuje veliku mentalnu snagu. Za razliku od prethodnih godina kada je Novak psihički lomio svoje rivale u ovakvim mečevima, on ovog puta nije potonuo.

Norvežanin je zaigrao zaista vrhunski tenis. Dominirao je nad Novakom u tim trenucima i sve je apsolutno išlo u njegovu korist.

Ipak, Novak je najbolji ikad i to je još jednom pokazao. U sedmom gemu vraća izgubljeni break, zatim ga potvrđuje i vraća se u meč.

Ipak, Nole je popustio u ključnom gemu. Ruud pravi break u 10. gemu trećeg seta, osvaja set sa 6:4 i odlazi u finale, gdje ga čeka Stefanos Tsitsipas.

Grčki teniser je u drugom polufinalu savladao Jannika Sinnera s 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:4.

Top Komentari

CeZenicaLik
Cemu je vakat tome je i vrijeme
4 0
omer
Ni ovaj put nece osvojiti masters koji se igra kod njegove kuce. Hahahahahaha!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi