Medvedev ismijavao Đokovića, pa je dobio ono što je i zaslužio

Neprimjereno ponašanje Rusa

Medvedev ismijavao Đokovića, pa je dobio ono što je i zaslužio

Edmir Škorić

Ruski teniser Daniil Medvedev ponašao se krajnje nesportski u meču s Novakom Đokovićem. Rus je ismijavao manje zdravstvene probleme Novaka, imitirajući njegove pokrete tokom meča, a na kraju je doživio poraz.

Novak i Daniil odmjerili su snage u polufinalu turnira u Adelaideu. Favorizovani srpski teniser je pobijedio sa 6:3, 6:4, te je izborio finale protiv Sebastiana Korde, Amerikanca kome je Nishioka predao meč u polufinalu.

Đokovića, koji ima 35 godina, u jednom trenutku počeli su mučiti zdravstveni problemi. Novak se s grimasom na licu uhvatio za nogu, a zatim je zatražio medicinski time-out.

Desetak minuta je sve trajalo, bol je nestala i Đoković je mogao nastaviti meč.

Kada su se teniseri vratili na teren, Medvedev je počeo da simulira Đokovićeve pokrete.

Šepao je, uhvatio se za bedro i pretvarao se da ga boli. Nakon jednog trenutka, grimasa mu je nestala s lica, a pojavio se ironičan osmijeh.

Ostaje pitanje šta je Medvedev ovom izvedbom zapravo želio poručiti. Možda je pokušavao razmetljivo iskazati nepoštovanje prema tako velikoj zvijezdi, iako je prije susreta vrlo kurtoazno govorio o Srbinu kao o "najboljem teniseru svih vremena".

Medvedevu nije prvi put da radi stvari koje se od njega ne očekuju i koje nisu baš za primjer.

Znao je ranije imati okršaje sa publikom, a jednom prilikom im je pokretima poručio da su majmuni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi