Medvedev prvi polufinalist Mastersa u Shangaiu
Medvedev nastavlja s fantastičnim nastupima u ovoj sezoni

Nadigrao Fogninija

Medvedev prvi polufinalist Mastersa u Shangaiu

Ruski tenisač Danil Medvedev prvi je polufinalist teniskog Masters turnira koji se igra u kineskom Shangaiju. On je s 2:0 po setovima (6:3, 7:6) nadigrao Talijana Fabija Fogninija i stigao do novog uspjeha u ovoj za njega sjajnoj sezoni. 

Servis gemovi ruskog igrača bili su nedodirljivi za Fogninija koji pritisak Medvedeva nije izdržao u šestom gemu prvog seta kada je izgubio svoj servis a Rus je do kraja mirno priveo set kraju.

U drugom setu je imao Medvedev nekoliko break lopti ali se Fognini digao na višu razinu te set uspio odvesti do tie breaka. Tamo je prvi i ostvario prednost mini breaka no Medvedevu nije dugo trebalo da tu prednost dostigne i prestigne i na kraju sigurno slavi plasman u polufinale.

Tamo će ga čekati bolji iz drugog četvrtfinalnog meča dana u kojem se sastaju prvi reket svijeta Novak Đoković i mladi Grk Stefanos Tsitsipas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi