Mrski neprijatelji Medvedev i Tsitsipas naišli na put jedan drugom, sve je počelo sa "ruska pi*ko"

Na turniru u Rimu

Mrski neprijatelji Medvedev i Tsitsipas naišli na put jedan drugom, sve je počelo sa "ruska pi*ko"

Admin Čaušević

Daniil Medvedev i Stefanos Tsitsipas dvojica su najbolja tenisera svoje generacije. Rus je već osvojio Grand Slam i bio broj 1 na svijetu, dok Grk i dalje teži ka istom cilju.

Medvedev i Tsitsipas bi teoretski mogli izazvati jedan drugoga u polufinalu Mastersa u Rimu budući da su na istoj strani žrijeba. Ako to učine, otvorit će još jedno poglavlje u rivalstvu koje je vrlo snažno čak i izvan terena.

Odlični teniseri već godinama ne razgovarju i jasno su dali do znanja da se uopće ne vole, baš na turniru u Rimu kada se na mostu u sklopu teniskog komplekska jedan drugom prekrstili puteve.

Medvedev i Tsitsipas poznaju se odmalena. Razlika između njih je nekoliko godina, a u mladosti su često pričali jer je Stefanosova majka porijeklom Ruskinja te ih je zajednički jezik zbližio.

Krupne riječi pale su na meču 2018. u Miamiju. Tsitsipas je pobijedio u tri seta, a nakon meča suparniku se obratio: "Ruska pi*ko", Medvedev je odgovorio: "Začepi, ta us*na usta". Sudac na stolici morao ih je smiriti. U tom trenutku prestalo je prijateljstvo i rodilo se rivalstvo.

Kad su se sreli u Melbourneu u polufinala Australian Opena 2021., došlo je do vrlo hladnog rukovanja. Do sada su imali 11 međusobnih duela, a rezultat je 7:4 za Rusa.

Oglasi

Danas su se sreli u Rimu, ali ne na terenu, već na mostu, a riječ koja najbolje opisuje njihov susret je ravnodušnost poošto niti jedan nije pokazao bilo kakve emocije.

Medvedev i Tsitsipas nakon pobjeda u dvobojima drugog kola (Rus s Ruusuvuorijem, Grk s Borgesom) ukrstili su se na tzv. mostu koji spaja dva dijela stadiona i koji je rezervisan samo za igrače i za one koji imaju posebnu propusnicu.

Sudbina je htjela da njih dvojica s torbama preko ramena i slučajno odabiru isti trenutak za prelazak preko mosta. Vidjeli su se i jednostavno ignorisali.

Medvedev je čini se imao sporiji tempo, čini se da okreće pogled, Tsitsipas umjesto toga ima brži tempo i gledao je samo ravno. Ni riječi, čak ni pozdrava. Udaljeni, kao da nikoga nisu sreli na svom putu.

Snimak snimljena i objavljena na društvenim mrežama na sjajan način pokazuje koliko je njihov odnos zapravo hladan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi