Mirza Bašić protiv Laaksonena u prvom kolu

Bh. teniser saznao rivala

Mirza Bašić protiv Laaksonena u prvom kolu

S. Mlaćo

Bh. teniser Mirza Bašić u prvom kolu Grand Slama tunir Australian Open za rivala će imati kvalifikanta iz Švicarske Henrija Laaksonena.

Laaksonen je trenutno 166. igrač svijeta, dok je Bašić 97. i svakako je favorit u ovom meču.

Ova dva tenisera se ranije nisu sastajala, pa će biti sigurno veoma uzbudljivo.

Drugi bh. teniser na Australian Openu Damir Džumhur će voljom žrijeba u prvom kolu igrati protiv Francuza Gaela Monfilsa koji je postavljen kao 30. nosilac na prvom Slamu sezone, a ovo će svakako biti meč koji vrlo lako može otići i na jednu i na drugu stranu.

Ukoliko Bašić prođe Laaksonena u drugom kolu ga čeka bolji iz meča Alex de Minaur (ATP 29.) - Pedro Sousa (ATP 103.). Ukoliko i tu fazu turnira prođe i ode do trećeg kola, Bašić bi tamo vjerovatno trebao igrati protiv drugog tenisera svijeta Rafaela Nadala.

Top Komentari

king11
ako dođe do finala i pobjedi onda če osvojit australian open
5 7
Tz075
to sve ako prodje...da baba ima muda..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi