Mirza Bašić završio nastup u Washingtonu u 1. kolu

Poraz od Copila

Mirza Bašić završio nastup u Washingtonu u 1. kolu

Bh. teniser Mirza Bašić poražen je u 1. kolu ATP turnira u Washingtonu od Rumuna Mariusa Copila sa 2.0 u setovima.

U prvom setu nije viđen niti jedan brejk, serveri su bili vrlo sigurni pa je pobjednika odlučivao tie-break. Uspješniji je bio Copil, koji je sa 11:9 u tie-breaku stigao do vodstva 1:0 u setovima.

Odmahna startu drugog seta, Bašić pravi brejk i dolazi do 2:0, ali u šestom gemu Copil uzvraća brejkom i poravnava na 3:3. Osvojio je Copil i naredna dva gema (5:3), servirao je za meč ali je Bašić napravio brejk i smanjio na 5:4.

Ipak, naredni gem bio je posljednji u meču s obzirom da je, na Bašićev servis, Copil iskoristio treću meč loptu i stigao do pobjede.

Copil će u 2. kolu Washingtona igrati protiv Chardyja.

Top Komentari

SEIKO
Hahahaha šta sam jučer rekao.Bašić je teški parmak.
1 4
mirsocomaga
e moj Basicu pa bar njega moras dobiti u prvom kolu....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi