Favorizovanom Novaku Đokoviću paklen žrijeb u Monte Carlu

Obavljen žrijeb

Favorizovanom Novaku Đokoviću paklen žrijeb u Monte Carlu

Edmir Škorić

Masters u Monte Carlu igra se od 8. do 16. aprila u Kneževini, a titulu brani Stefanos Tsitsipas, koji ima dvije uzastopne titule. Jedan od favorita biće i Novak Đoković, koji je 2013. i 2015. osvajao ovaj turnir.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je prošle godine bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je ispao od finaliste Alejandra Davidovicha Fokine iz Španije.

Novak želi da zacementira prvo mjesto, a u prilog mu ide i to što zbog povrede neće igrati Carlos Alcaraz, dok nema ni Rafaela Nadala.

Đoković će pauzirati u prvom kolu, a u drugom kolu igraće protiv boljeg iz meča Brandon Nakashima - Mackenzie McDonald.

U osmini finala mogao bi da se sastane sa Lorenzom Musettijem ili Miomirom Kecmanovićem koji igraju u prvom kolu, dok bi ga u četvrtfinalu čekao najverovatnije sjajni Italijan Jannik Sinner.

Što se tiče eventualnog polufinala, tu bi rival mogao da mu bude Medvedev, Zverev ili Rune, a u finalu iz druge strane žrijeba vrebaju Tsitsipas, Ruud ili Rubljov.

Oglasi

Ben Shelton - Grigor Dimitrov i Andy Murray - Alex de Minaur među zanimljivim su parovima u prvom kolu u jakom žrijebu unatoč odustajanjima.

Mnogo pažnje privući će duel Davidovich Fokine i Karena Kačanova, kao i Borne Ćorića i Nicolasa Jarryja, dok će Frances Tiafoe igrati protiv Jirija Lehečke.

Matteo Berrettini trebao bi da bude ozbiljan favorit protiv Amerikanca Maximea Cressjya, a Dominic Thiem protiv francuskog veterana Richarda Gusqueta, dok će Alexander Zverev za rivala imati Alexandera Zvereva.

Interesantan je svakako i duel Kecmanovića i Musetttija, te Huberta Hurkacza i Lasla Đera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi