Đoković skandiranjem na euroligaškoj utakmici oduševio Srbe, napali ga Albanci

Ništa novo

Đoković skandiranjem na euroligaškoj utakmici oduševio Srbe, napali ga Albanci

Edmir Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković pratio je uživo utakmicu Crvene zvezde i Valencije u Euroligi.

Ponajbolji teniser svijeta je iz prvih redova pratio okršaj srbijanskog i španskog kluba u Euroligi i uživao je u pobjedi Crvene zvezde.

Na tom meču su mediji pisali o Novakovom susretu sa dječacima i o tome kako je jednom od njih dao 100 eura jer su mu pronašli bankovnu karticu.

No, dosta pažnje privuklo je i to što je skandirao sa ostatkom navijača "Kosovo - Srbija". Ovaj potez Đokovića je, jasno, oduševio mnoge u Srbiji, ali je istovremeno njime izazvao gnijev od strane albanskih navijača sa Kosova.

Jedan od njih napisao je da je Đoković "podigao pesnicu u znak podrške zastrašujućim šovinističkim antikosovskim povicima tokom košarkaške utakmice" , što je naravno iznerviralo srpske navijače.

"Nedavno je izjavio da je odlučio "oprostiti" NATO-u što je intervenirao protiv Miloševićevog genocidnog režima", napisao je jedan od komentatora na Twitteru uz priloženi video Đokovića kako sa ostalima glasno skandira o Kosovu kao dijelu Srbije.

Uslijedila je velika rasprava na Twitteru i ostalim društvenim mrežama. Naravno, politika je neizostavna na utakmicama klubova u Srbiji, a ni Novak Đoković ne izbjegava da učestvuje u takvim stvarima.

Novak Đoković u međuvremenu želi da igra na US Openu i čeka vijesti iz Sjedinjenih Američkih Država.

Američki Senat je odlučio da će za mjesec i pol dana ukinuti sve preostale COVID restrikcije koje su snazi, tako da bi Novak mogao najzad da zaigra na US Openu i da se bori za osvajanje nove Grand Slam titule.

Top Komentari

user1676286668
Čuj odlučio oprostit koja glupost...pleme bolesno..
0 1
arca
Dobar sportista i humanista je veliki ali isto tako i ****** iz dna duše
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi