Novak Đoković je saznao ključnu vijest

Danima je čekao ovu odluku

Novak Đoković je saznao ključnu vijest

Novak Đoković će ipak moći da nastupi na US Openu.

Naime, američki Senat je odlučio da će za mjesec i pol dana ukinuti sve preostale COVID restrikcije koje su snazi.

Đoković će se tako moći priključiti ostalim teniserima i zaigrati, a prethodno je propustio veliki broj turnira zbog toga što se nije vakcinisao protiv zaraze koronavirusom.

Nadao se srbijanski teniser da će zaigrati i na turnirima iz Masters serije 1000 u Indian Wellsu i Miamiju,  Đoković je zatražio također izuzeće i da mu se omogući ulazak u Ameriku, ali ministarstvo državne sigurnosti te zemlje je odbilo zahtjev srbijanskog tenisera.

Na kraju se Đoković i zvanično povukao s žrijeba Indian Wellsa čime je dokazao da neće nastupati na tim turnirima u Americi što je organizatore istih itekako razočaralo.

Turnir u Indian Wellsu igra se od 6. do 19. marta i nedolazak Đokovića je još jedan udarac za organizatore s obzirom da su ostali i bez druge velike zvijezde.

Naime, prije Đokovića nastup na turniru u Americi otkazao je i Rafael Nadal zbog problema s povredom.

Zbog koronavirusa Đoković na turnirima u Indian Wellsu i Miamiju nije nastupao još od 2019. godine. To su dva najveća turnira u Americi nakon US Opena.

US Open počinje 28. avgusta, a završava se 10. septembra.

Za popularnog Noleta će to biti velika prilika da dođe do veoma važnog trofeja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi