Mračna prošlost proganja junaka Roland Garrosa: Problijedio je kada su ga pitali o bivšoj

I dalje negira, ali...

Mračna prošlost proganja junaka Roland Garrosa: Problijedio je kada su ga pitali o bivšoj

E. Škorić

"Ovo je najsretniji dan u mom životu". Rečenica je to kojom je Thiago Seyboth Wild pred medijima sažeo kakav mu je bio utorak na Roland Garrosu nakon što je priredio senzaciju i pobijedio Danilla Medvedeva sa 7-6(5), 6-7(6) ), 2-6, 6-3, 6-4).

Thiago Seyboth Wild je kao kvalifikant šokirao ruskog tenisera i velikog favorita. "Gledao sam Daniila kako igra cijelu svoju juniorsku karijeru, sve do danas. Igrati na ovom terenu protiv ovakvog igrača i pobijediti ga je ostvarenje sna", rekao je Thiago Seyboth Wild nakon meča.

Medvedev je ove sezone osvojio pet turnira, prije Pariza je uzeo Rim te je na Roland Garros stigao s lijepim omjerom na zemlji 10-3, ali nije imao odgovor na igru 172. igrača svijeta.

Međutim, tokom konferencije za novinare, zamoljen je da komentariše optužbe za porodično nassilje koje je iznijela njegova bivša djevojka, Thayane Lima. Thiago je odbio odgovoriti.

“Ne mislim da se time treba baviti ovdje ili da je to pitanje koje biste trebali ikome postaviti. Mislim da nije na vama da odlučite hoćete li sada o tome razgovarati ili ne. Možete pisati kako se osjećam, ali ja nisam ni bio u braku".

Oglasi

Thayana Lima je donedavnog partnera u septembru 2021. godine optužila za nastavak porodičnog nasilja i otkrila da joj je zamalo slomio prst jednom prilikom.

"Jednog dana povrijedio mi je prst jer ga je stisnuo i skoro ga slomio samo zato što se naljutio kad sam objavila fotografiju na društvenim mrežama, sama, a ne s njim. Bili smo na večeri s njegovim roditeljima i tada me jako čvrsto uhvatio za ruku, prst mi je postao ljubičast i natečen", kazala je Thayana Lima u jednom intervjuu za UOL Sport.

Nije to bio jedini nasilni incident kojem je Lima bila žrtva sa sada 23-godišnjim teniserom, kako je objasnila:

"Kada bi se Thiago naljutio, gurao me, čupao za kosu, nazivao me kučkom, smećem, idiotom… Živjela sam u svojoj kući i nisam uopće smjela izlaziti dok njega nije bilo tu".

Oglasi

Thayana Lima je to prijavila policiji. Thiago je optužen za fizičko i psihičko zlostavljanje, no istraga je još uvijek otvorena i do danas nije održano suđenje u Brazilu. Teniser ima zabranu prilaska bišvoj djevojci.

“Financijski sam ovisila o Thiagu. Imali smo stabilnu vezu pa sam na njegov zahtjev prestala raditi reklame za instagram. Nakon što sam otkrila razne izdaje, njegovi roditelji su to shvatili i izjavili su da će mi uz Thiaga pružiti materijalnu i psihičku podršku, ali to se nije dogodilo i završila sam potpuno bespomoćna", otkrila je.

A nakon prekida, Lima se osjećala bespomoćno: “Ostavio me bez ikakve podrške. Uzeo mi je sve, uključujući moju kreditnu karticu, koja je bila jedini oblik novca koji sam imala za kupovinu jela, za kretnaje, za kupovinu lijekova ako je potrebno. Thiagov otac predložio mi je dogovor, ali ništa mi od toga nije koristilo usprkos svemu kroz što me Thiago natjerao. Shvatila sam da bi to više bilo da šutim kako ne bi iznosila stvari koje ne žele da se znaju o našem odnosu".

Thiago je to uvijek poricao i čak se definirao kao žrtva svega toga: “Ovaj zločin čija sam ja žrtva već propisno istražuju nadležna tijela. Što se tiče pogrdnih izjava o meni, moram pojasniti da se radi o klevetničkim i uvredljivim postupcima koji su također predmet građanskih i kaznenih postupaka koji su već započeti”, rekao je tada u izjavi.

"Iako smo svi daleko od savršenstva, sretan sam što mogu reći da ove lažne, izmišljene i osvetoljubive tvrdnje ni na koji način nisu odraz mog karaktera ili djela", zaključio je.

Sada se slučaj ponovo vrti, na najpopraćenijoj teniskoj pozornici od svih i nakon za njega “najsretnijeg dana”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije