Murray bi single mogao zaigrati u Cincinnatiju

Povratak Britanca?

Murray bi single mogao zaigrati u Cincinnatiju

Bitanski teniser Andy Murray mogao bi se vratiti igranju turnira u single konkurenciji narednog mjeseca.

Murray ovih dana učestvuje na turniru u Washingtonu gdje nastupa ponovo u duble konkurenciji i to s bratom Jamiejom.

U razgovoru s američkim medijima otkrio je kako još uvijek ne zna kada će se vratiti single konkurenciji, a najbolji scenario bi bio da to bude u Cincinnatiju. Podsjetimo, taj turnir počinje 11. augusta.

Ukoliko ne mogne nastupiti u Cincinnatiju, Murary kaže kako će čekati neki turnir poslije US Opena.

"Najbolji scenario za povratak bi bio Cincinnati. Ali, ako ne budem mogao igrati Cincinnati, postoji velika mogućnost da ću čekati neki turnir poslije US Opena. Ne želim da se vratim na Grand Slamu jer se tu igra pet setova i bilo bi mi teže", poručio je Murray.

U međuvremenu, Britanac je prijavio i naredni Masters i to onaj u Montrealu. On počinje 5. augusta, a Murray će i tu igrati duble i to sa Felicianom Lopezom.

Podsjetimo, Murray je u januaru želio da se oprosti od tenisa jer bolovi u kuku nisu prestajali. Ipak, odlučio se za operaciju i nekoliko mjeseci kasnije vratio se tenisu. Nadamo se da će uskoro zaigrati u singlu i da će se vratiti u staru formu koja mu je donijela prvo mjesto na ATP listi 2016. godine.

On je nedavno govorio o zdravstvenom stanju. Kaže kako više nema bolove otkad je ugradio vještački kuk. 

"Napredujem polako. Osjećam se dobro, bol je prošla i nastavit ću igrati. Treniram normalno i napredujem iz dana u dan. Najprije ću se fokusirati na dublove, a do kraja godine očekujem da se vratim i mečevima u singlu", rekao je prije nešto više od mjesec dana Murray. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi