Situacija nije dobra: Đoković jučer nije trenirao, danas je ipak izašao na teren uz kratku poruku

Povreda pravi velike probleme

Situacija nije dobra: Đoković jučer nije trenirao, danas je ipak izašao na teren uz kratku poruku

S. Mlaćo
Nastup Novaka Đokovića na Australian Openu definitivno je pod velikim upitnikom. Đoković ima problema sa povredom, te je otkazao nekoliko treninga.

Posljednji otkazani bio je u nedjelju, a sada stigle su informacije da neće ni danas trenirati, no situaciaj se ubrzo promijenila. Radi se o problemima sa zadnjom ložom koju vuče od meča sa Medvedevom u Adeliaideu, ali se u prvih mah nije učinilo se da se radi o većim problemima.

Đoković je ipak pokazao da ga povreda 'muči' i danas je izašao uz zavoj oko noge.

Kratko je novinarima kazao da je da je uredu i da je spreman za prvi meč.

Popularni Nole 'lovi' deseti naslov na Australien Openu, no sve je sada pod znakom pitanja. Australija prošle godine nije bila sretna za srbijanskog tenisera, čak naprotiv, no i sada bi sve moglo krenuti u pravcu u kojem to sigurno nije želio.

Oglasi

Đoković je tada tigao je u Australiju, no vlasti te zemlje odlučile su da ga deportuju.

Đoković je zauzeo stav da se ne želi vakcinisati i nevakcinisan je doputovao u Australiju u namjeri da zaigra na turniru.

Nećkali su se u Australiji, zabranili mu nastup, pa dozvolili, pa ga onda izolovali u Melburnu i dan prije početka turnira deportovali van države.

Tako Đoković nije dobio priliku da se bori za novi trofej u Melburnu, a na kraju je titulu osvojio Španac Rafael Nadal. Vlasti u Australiji su u julu mjesecu ukinule zahtjev za vakcinisanje, odnosno "Covid pasoš", što je naravno dalo nadu da će Đoković moći zaigrati na Australian Openu.

Ranije je najavljeno da je Đokoviću zbog kršenja izrečena zabrana ulaska u Australiju do 2025. godine, no odluka je brzo promijenjena.

Oglasi

Prije par dana bio je u centru pažnje zbog nacionalističke zastave pored koje se slikao.

"Sa verom u Boga za kralja i otadžbinu", piše na zastavi ispred koje 2023. godine u Australiji pozira Novak Đoković.

Pod tom zastavom su se od 1941. do 1945. godine borili pripadnici Ravnogorskog pokreta Draže Mihailovića, koji su osuđeni za najteže moguće zločine nad stanovništvom koje su brutalno masakrirali.

Đoković je tako još jednom razočarao veliki broj svojih navijača kojima je bio heroj i nevjerovatno je da takav sportista radi ovako glupe poteze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi