Tužan dan za ljubitelje tenisa: Murray i Wawrinka više nisu ni blizu Top 100

Trostruki Grand Slam šampioni

Tužan dan za ljubitelje tenisa: Murray i Wawrinka više nisu ni blizu Top 100

Britanski teniser Andy Murray i Švicarac Stan Wawrinka dotakli su najveće dno u svojim karijerama. 

Iako se radi o trostrukim Grand Slam šampionima, Wawrinka i Murray poslije Roland Garrosa više neće biti Top 100 igrači. Ne samo da neće biti Top 100, već će biti daleko i od toga.

Murray ne igra zvanični tenis još od Wimbledona prošle sezone kada se zbog povrede kuka morao povući sa Toura, dok je Wawrinka propustio drugi dio prošle sezone zbog povrede koljena.

Koliko je Stan bio katastrofalan na početku ove sezone pokazuje činjenica da će nakon jučerašnjeg ispadanja u prvom kolu Ronald Garrosa od Garcije-Lopeza pasti otprilike na 250. mjesto ATP liste. Preciznije rečeno, prema nekim procjenama, trebao bi biti 257. teniser za desetak dana. Naravno, razlog ovakvog pada je činjenica da je Wawrinka na ovogodišnjem Roland Garrosu branio finale, ali obzirom da je ispao u prvom kolu izgubio je čak 1190 bodova. Njegov konačni ranking bit će poznat nakon što se završi Otvoreno prvenstvo Francuske.

S druge strane, Andy Murray je izgubio 720 bodova jer nije nastupio na ovogodišnjem Roland Garrosu i zato bi se za desetak dana trebao naći tek na 156. mjestu. Podsjetimo, Britanac i nekadašnji svjetski broj 1 bi se trebao na terene vratiti pred Wimbledon.

Svakako da su ovo veoma tužne informacije za sve ljubitelje tenisa koji su navikli godinama unazad gledati Wawrinku i Murrayja u samim završnicama velikih turnira kako igraju sjajne mečeve protiv svojih rivala. Nadamo se da će njih dvojica što prije da se vrate na staze stare slave i da ponovo budu među najboljim teniserima svijeta gdje im je i mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi