Murray priznao: Kuk me i dalje boli...

Britanski teniser

Murray priznao: Kuk me i dalje boli...

Britanski teniser Andy Murray poručio je pred Australian Open da ga kuk još uvijek boli, ali da ima namjeru da se takmiči. 

Podsjetimo, Murray je i prošle godine trebao zaigrati na Australian Openu, ali je odustao u posljednji čas zbog bolova u kuku. Oni mu očito i dan danas predstavljaju problem iako se na teniske terene vratio još početkom ljeta.

Ipak, poručuje da želi igrati i vidjeti koliko njegovo tijelo može izdržati.

"I dalje osjećam bol u kuku, ali je potrebno da učestvujem na turnirima i vidim mogu li odigrati pet mečeva u nizu. Prošle godine mi je u Australiji bilo vrlo teško. Sada se osjećam mnogo bolje. Uvijek sam volio igrati ovdje, bolje mi je nego prije nekoliko mjeseci...", poručio je Britanac.

Podsjetimo, Murray je zbog dugog odsustva sa teniskih terena godinu završio tek na 256. mjestu ATP liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti