Kecmanović otvorio vrata, a Đoković ima priliku poslati Srbiju u finale Davis Cupa!

Preokret protiv Musettija za 0:1

Kecmanović otvorio vrata, a Đoković ima priliku poslati Srbiju u finale Davis Cupa!

Eldar Ganibegović

Prvi meč u polufinalnom duelu Davis Cupa između Italije i Srbije igrali su Lorenzo Musetti i Miomir Kecmanović. Bolji je bio srpski teniser s 1:2, po setovima 7:6, 2:6 i 1:6.

Sjajno je meč otvorio srpski teniser. Lorenzo Musetti i Miomir Kecmanović. Bolji je bio eć u prvom gemu korosti prvu brejk loptu i oduzima Musettiju servis.

Dvije šanse za novi brejk imao je u trećem gemu, no nije ih iskoristio. Gubi servis u desetom gemu, set odlazi u taj-brejk, a tamo se bolje snalazi Italijan te s 9:7 osvaja prvi set.

Drugi je bio neizvjestan do šestog gema. U njemu Kecmanović koristi treću brejk loptu i krade servis protivniku.

Zatim na svoj servis sigurno osvaja novi gem za 2:5, da bi u osmom gemu drugog seta iskoristio prvu brejk i set loptu i izjednačio na 1:1.

Treći set bio je jednosmjerna ulica. Kecmanović dva puta krade protivniku servis za 0:4. Uslijedio je tada medicinski tajm-aut Italijana, no nije to poremetilo ritam Kecmanovića koji je set završio sa 1:6. 

Oglasi

Sada slijedi meč Novaka Đokovića i Jannicka Sinnera. Nole je prije nekoliko dana protiv istog protivnika slavio s 2:0, a u Srbiji se sada nadaju da ponovo može do pobjede protiv njega što bi značilo plasman u finale. Ako Đoković izgubi, gledat ćemo dubl koji će odlučiti o pobjedniku. 

Bolji iz meča Italije i Srbije u finalu će igrati protiv Australije. Podsjetimo, teniseri ove zemlje pobijedili su Finsku s 2:0.

Davis Cup, polufinale, prvi meč:

Lorenzo Musetti - Miomir Kecmanović 1:2 (7:6; 2:6, 1:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi