Nadal: Federer je fantastičan zbog svega, ali nismo rivali

Španac o Švicarcu

Nadal: Federer je fantastičan zbog svega, ali nismo rivali

Edmir Škorić

Španski teniser Rafael Nadal prosto ne voli da ga se stavlja u kontekst velikog konkurenta Rogera Federera.

Njih dvojica se posljednjih godina smjenjuju na prvom mjestu ATP liste i vjerovatno su ponajbolji teniseri nekog novijeg vremena. U stvari, teško da ima imalo sumnje u to, ali Nadal ne želi da se potencira priča o rivalstvu njih dvojice.

"Nema takmičenja s Federerom. Roger ima svoju karijeru, a ja svoju. On je fantastičan zbog svega onog što je napravio, baš kao i ja", rekao je Nadal, pa je dodao:

"Tačno je da smo igrali neke važne mečeve jedan protiv drugog, ali nakon svakog smo bili veliki prijatelji, bez obzira ko slavio, a ko tugovao. Pritisak uvijek postoji, napetost kada smo na dvije strane terena, ali sve je to sport i mi smo dobri prijatelji"

Nadal napada Roland Garros i želi da dođe do 17. Gran Slam titule, što bi ga dovelo na minus tri od Federera, koji ima 20 GS naslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi