Nadal jučer pregazio Bautistu-Aguta, ali izjavom rastužio navijače

Još uvijek osjeća bolove

Nadal jučer pregazio Bautistu-Aguta, ali izjavom rastužio navijače

Španski teniser Rafael Nadal jučer je u šesnaestini finala turnira u Monte Carlu porazio sunarodnjaka Roberta Bautistu-Aguta sa 6:1, 6:1 i na taj način najavio da će imati dobar turnir.

Ipak, u intervjuu nakon meča morao je da pomalo rastuži svoje navijače kazavši da još uvijek igra pod bolovima.

Podsjetimo, on je zbog povrede propustio finiš prošle sezone, vratio se na Australian Openu, a i poslije prvog Grand Slama u sezoni je imao povrede zbog kojih je predavao mečeve i pravio pauze.

Ipak, odlučio je da učestvuje u Monte Carlu iako, kako kaže, osjeća bolove.

"Sretan sam zbog pozitivnog starta. Dobro sam se osjećao na terenu, ali ne mogu da se pretvaram da ne osjećam bol, jer nikada to nisam radio. Davno je bilo vrijeme kada su profesionalni teniseri igrali bez bolova, jer je to sastavni dio igranja sporta na najvišem nivou, bez limitacija", kazao je Nadal nakon pobjede.

Inače, on u ovim trenucima igra duel osmine finala protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi