Nadal odustao od Cincinnatija

Nakon titule u Torontu

Nadal odustao od Cincinnatija

E. Škorić

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati na turniru u Cincinnatiju.

Nakon što je osvojio turnir u Torontu, Nadal je učvrstio prvo mjesto na ATP listi, ali se povukao s Mastersa u Cincinnatiju.

Prema projektovanom žrijebu Rafa se u četvrtfinalu mogao sresti s Novakom Đokovićem koji ga je nedavno savladao na Wimbledonu, no sada je srpskom teniseru olakšan put do finala i prilike za novu titulu.

"Veoma mi je žao što neću igrati u Cincinnatiju ove godine. Ne postoji drugi razlog od lične brige za tijelo kako bih ostao zdrav i osjećao se kao sada. Zahvalan sam turniru i mom prijatelju Andreu Silvu (direktor), koji je razumio moju situaciju. Tužan sam zbog sjajnih navijača koji mi uvijek daju veliku podršku. Siguran sam da ćemo se vidjeti sljedeće godine", rekao je Nadal.

U Cincinnatiju nastupa i bh. teniser Damir Džumhur, kojeg čeka Micha Zverev na startu, dok je Mirza Bašić poražen u kvalifikacijama od Mmoha.

Top Komentari

SEIKO
Smrdo se izvlači od susreta sa Noletom.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi