Nadalu prvom zasmetalo, odlučio i javno prozvati Federera

Zbog termina igranja

Nadalu prvom zasmetalo, odlučio i javno prozvati Federera

E. Škorić

Rafael Nadal nije mogao, a da ne prokomentariše činjenicu da Roger Federer navečer igra svoje mečeve.

Legendarni Švicarac navečer igra sve svoje mečeve na Australian Openu i to ljuti ostale igrače, mada ne govore javno o tome.

"Nije razlika imati slobodan dan, igraš u istim uslovima kao i tvoj rival. Moraš li igrati sljedećeg dana manje je važno jesi li odigrao meč u popodnevnom i večernjem terminu. Postoje igrači koji češće igraju navečer", kazao je Nadal.

"Znate kao i ja da postoji igrač koji igra navečer dok drugi igrjau u dnevnim terminima, Postoji televizija, prodaja ulaznica, postoje igrači koji su ostvarili više od onih drugih. Zbog toga neki igraju u udarnom terminu, a neki ne", dodao je Rafa.

Roger Federer pak kaže da mu nije problem igrati ni u popodnevnom terminu, ali da ionako ne odlučuje on o tome kada će igrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi