Nakon Džumhura od Australian Opena oprostio se i Mirza Bašić

Poražen od 166. igrača svijeta

Nakon Džumhura od Australian Opena oprostio se i Mirza Bašić

E. Čaušević

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić ispao je danas u prvom kolu Australian Opena.

Bašić je igrao protiv 166. igrača svijeta Henrija Laaksonena i poražen je sa 3:1 u setovima. Laaksonen je odlično otvorio meč i nakon pola sata igre poveo je sa 1:0 nakon što je prvi set dobio u svoju korist sa 6:4.

U nastavku je Mirza zaigrao mnogo bolje i bio na korak da poravna na 1:1, no Laaksonen je nakon tie-breaka uspio da povede sa 2:0. Tie-break je Švicarac dobio sa 7:4 i tako nastavio put ka iznenađenju i drugom kolu Austrailan Opena.

No, Mirza je dao znakove života u trećem setu gdje je igrao zaista odlično. Bh. teniser je treći set dobio sa 6:4 i smanjio na 2:1, te se činilo da će se uspjeti vratiti u meč.

Međutim, u četvrtom setu nastavila se ista priča. Bašić je dosta griješio što je njegov protivnik koristio i nakon 40 minuta igre uspio da slavi sa 6:3 i tako se plasira u drugo kolo.

Australian Open, 1. kolo:

Bašić - Laaksonen 1:3 (4:6, 6:7, 6:4, 3:6)

Promo

Top Komentari

Jasko91
E ovo je sramota da pobjednik ATP turnira u Sofiji uzme jedva jedan set kvalifikantu!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi