Naomi Osaka izabrala reprezentaciju za koju će nastupiti na Olimpijskim igrama

Teniserka odlučila

Naomi Osaka izabrala reprezentaciju za koju će nastupiti na Olimpijskim igrama

A. Čaušević

Trenutno treća teniserka svijeta Naomia Osaka je kazala da će se odreći američkog državljanstva da bi predstavljala Japana na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Osaka je rođena u Japanu prije nego što se njena porodica preselila u New York kada je ona imala tri godine.

Ova 21-godišnjakinja je kazala za japanski NHK da joj je posebna želja da predstavlja rodnu zemlju na Olimpijskim igrama sljedeće godine.

Osaka predstavlja Japan na WTA Touru i Fed Cupu.

"Poseban je osjećaj nastup na Olimpijskim igrama kao predstavnika Japan. Mislim da će me igranje za zemlju sa dosta ponosa učiniti emotivnijom", rekla je Osaka.

Japanska novinaska agencija Kyodo je izvjestila da je Osaka već pokrenula proces dobijanja japanskog državljanstva.

Zakon u Zemlji izlazećeg sunca je takav da svi oni koji imaju dvojna državljanstva se moraju odlučiti za jednog prije nego što napune 22 godine. Dvostruka pobjednica Grand Slama će toliko godina napuniti 16. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi