Zavela ga starija pjevačica, a boravak na Wimbledonu mu postao noćna mora zbog druga iz Srbije

Dušan Lajović mu srušio snove

Zavela ga starija pjevačica, a boravak na Wimbledonu mu postao noćna mora zbog druga iz Srbije

Endin Čaušević

Rumunski teniser Victor Cornea nedavno se našao u centru pažnje jer je potvrđeno da je u ljubavnoj vezi s pjevačicom Andreeom Balan koja je od njega starija deset godina. Cornea je po prvi put u karijeri trebao da zaigra na Wimbledonu, ali boravak u Londonu za njega se pretvorio u noćnu moru i to zbog srbijanskog tenisera Dušana Lajovića.

Cornea ima već 29 godina i u svijetu tenisa nije baš bio toliko uspješan, no preko noći je postao planetarno popularan kada se saznalo da je zaveo popularnu rumunsku pjevačicu koja je deset godina starija.

Andreea je nedavno potvrdila da su ona i Victor u ljubavnoj vezi, a već neko vrijeme prati ga na teniskim turnirima.

Oni su zajedno doputovali prije nekoliko dana u London gdje je Cornea po prvi put u karijeri trebao da nastupi na Wimbledonu. Rumun inače igra dosta više u dublovima gdje mu ide bolje nego u singlu.

Na ATP listi je tek na 1219. mjestu, no što se dublova tiče tu je na 82. poziciji. Nalazi se u vjerovatno najboljoj formi i radovao se nastupu na Wimbledonu i ispunjenju dječačkog sna, ali se sve to srušilo kao kula od karata.

Oglasi

Cornea je u dublu trebao da igra sa srbijanskim teniserom Dušanom Lajovićem, te je ovaj dvojac trebao nastupiti sutra u meču protiv dubla Gonzalez - Roger-Vasselin, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Naime, Lajović je nastupio i u singlu i ispao je već u prvom kolu od Jana Choinskog koji ga je dobio sa 3:1 u setovima, a srbijanski teniser fizički nije bio dovoljno spreman za nastup iako je dao sve od sebe da pruži što bolji otpor.

Rumunski mediji pišu da se Cornein svijet srušio jer mu je Lajović saopštio da odustaje od nastupa u dublu jer fizički nije spreman još uvijek za igru što znači da će njih u prvom kolu zamijeniti drugi par.

"Iskreno, ne mogu da kažem da sam razočaran jer sam uspio da odigram cijeli meč. Bio sam tri sedmice u krevetu, imao sam boginje koje sam dobio u Parizu, i nakon toga sam imao manje od dvije sedmice da se pripremim. Dao sam sve od sebe da dovedem tijelo u red, ali poslije takve bolesti i tako malo vremena za Grend slem, mislim da nije dovoljno vremena da se spremim", rekao je Lajović nakon poraza.

Corneina želja se neće ispuniti i s Wimbledona će ispasti bez da je uopšte udario lopticu reketom.

Rumun je s djevojkom Andreeom čak ranije od planiranog stigao u London i trenirao je na terenima punom parom kako bi bio spreman za nastup s Lajovićem, ali nažalost sve se završilo na zaista tužan način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi