Navratilova: Serena može prestići Margaret Court

Martina je uvjerena

Navratilova: Serena može prestići Margaret Court

Nekada najbolja teniserka svijeta Martina Navratilova uvjerena je kako će Serena Williams oboriti rekord Australke Margaret od 24 Grand Slam naslova premda ima 33 godine i pet trofeja manje.

"Iako je Serena u godinama kada mnoge teniserke prekidaju karijeru, uvjerena sam kako će postaviti novi rekord. Igra odlično, mentalno je čvrsta i ukoliko je zaobiđu povrede prestići će Margaret Court," poručila je
Čehinja s američkim državljanstvom.

Navratilova smatra kako je ključ uspjeha "Serenina samouvjerenost i želja za stalnim radom."

"Ona neprestano napreduje. Stalno traži poboljšanja u svojoj igri i uvijek gleda prema naprijed," poručila je
osvajačica 18 Grand Slam turnira. Serena i Amerikanka Helen Wills Moody imaju po 19, Njemica Steffi Graf 22, a na vrhu liste je Court sa 24 Grand Slama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije