Fatić odlično otvorio turnir u Bahreinu

Velika borba u prvom kolu

Fatić odlično otvorio turnir u Bahreinu

H. Zilić

Nakon Damira Džumhura i drugi bh. teniser Nerman Fatić, pobjednički je otvorio nastup na vrlo jakom Challenger turniru u bahreinskom Manamu koji se igra ove sedmice.

Fatić je u prvom kolu savladao portugalskog tenisera Goncala Oliveiru koji je trenutno 216. na ATP listi.

GLedali smo sjajan meč sa dosta borbe, a oba tenisera su odlična bila na svom servisu što je rezultiralo da gledamo dva tie-breaka.

U tie-breaku prvog seta Fatić je bio ubjedljiv i dobio je 7:3 za ukupnih 7:6 i 1:0 u setovima.

U drugom setu slična igra, ponovo tie break, koji je ovaj put bio uzbudljviji, a naš teniser pred kraj tie-breaka dolazi do 7:5, odnosno 7:6 u drugom setu za konačnih 2:0.

Nermana Fatića u drugom kolu očekuje duel protiv boljeg iz meča Basilashvili - Mensik.

Oglasi

Ovome dodajmo da Džumhur u drugom kolu igra protiv bugarskog tenisera Adriana Andreeva koji je 265. na ATP listi.

Tako su oba naša tenisera sjajnu formu iz Davis Cupa prenijeli na i tour i nadamo se da će u nastavku sezonu znatno poboljšati svoj ranking na ATP listi.

ATP Challenger, Manama, 1. kolo:

Goncalo Oliveira - Nerman Fatić 0:2 (6:7, 6:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi