Fatić ima priliku da se plasira u glavni žrijeb jednog od najpoznatijih turnira iz serije ATP 250
Copyright: xJuergenxHasenkopfx

Stigao do finala kvalifikacija

Fatić ima priliku da se plasira u glavni žrijeb jednog od najpoznatijih turnira iz serije ATP 250

Haris Zilić

Bh. teniser Nerman Fatić ima dobru priliku da se plasira u glavni žrijeb ATP turnira iz serije 250 koji se naredne sedmice igra u njemačkom Minhenu i to je jedan od najpoznatijih turnira na zemlji iz 250 serije.

Fatić je u prvom kolu kvalifikacija sa 2:0 po setovima savladao italijanskog tenisera Eodarda Lavagna.

Naš teniser je oba seta odigrao sjajno i za sat i 20 minuta igre izborio plasman u finale. Fatić je po setovima slavio sa 6:4 i 6:2.

U finalu kvalifikacija naš teniser čeak boljeg iz meča Masur - Moro Canas, a Nerman će u finalu kvalifikacija biti blagi favorit bez obzira protiv koga igrao jer je bolje rangiran od oba pomenuta tenisera.

Turnir u Minhenu je kao što smo rekli jedan od najpoznatijih iz ATP 250 serija, a osvajali su ga mnogi poznati teniseri današnjice.

Titulu brani danski as Holger Rune koji je dvije godine u nizu bio najbolji u Minhenu.

Oglasi

Pomenuti turnir osvajali su Alexander Zverev, Andy Murray, Tommy Haas, Nikolay Davydenko, Thomas Berdyhc, Roger Federer...

Sjajna bi stvari bila za Fatića da se plasira u glavni žrijeb jednog ovakvog turnira iz serije ATP.

Fatić je trenutno na ATP live listi 212. teniser svijeta, pokvario je plasman od prošle sedmice za 12 mjesta, tako da bi plasman u glavni turnir u Minhenu puno značio.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je trenutno 125. na ATP listi i ove sedmice je odlučio da uzme kraći odmor što se tiče turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi