Nick Kyrgios dao brutalno iskrenu izjavu: "Teniseri bi trebali prestati konzumirati sumnjive stvari"

Australski teniser o suspenziji Simone Halep

Nick Kyrgios dao brutalno iskrenu izjavu: "Teniseri bi trebali prestati konzumirati sumnjive stvari"

Eldar Ganibegović

Rumunska teniserka Simona Halep suspendovana je nakon što je pala na doping testu, a sve je u svom stilu prokomentarisao i australski teniser grčkog porijekla, Nick Kyrgios.

Osvajačica Wimbledona i Roland Garrosa, Simona Halep, suspendovana je na četiri godine nakon što je pala na doping testu.

Reakciju Nicka Kyrgiosa izazvala je izjava Marije Sakkari u vezi sa Simonom Halep, ali i načinom na koji antidoping testove provodi WADA (Svjetska antidoping agencija).

"Ono što sa sigurnošću mogu reći je da je zastrašujuće kako se nose sa situacijom bilo kojeg sportiste. Doći ćemo do tačke u kojoj nećemo ni uzimati elektrolite. Na sreću, nikada nisam bila u njenom položaju, niti želim da budem.

Veoma sam pazila na sve što se tiče suplemenata, ali ne znam kakav je to proces, kako se stvari rade iza zatvorenih vrata. Ne znam ko ima šta da kaže, nemam pojma.

Pokušali su poboljšati aplikaciju, ali ona ne funkcioniše baš najbolje. Puno putujemo u odnosu na druge sportiste. Veoma je stresno. Budim se noću da odem u toalet. Ako je blizu mog zakazanog vremena, pomislim 'Da li da idem? Zar ne treba da idem?' Veoma je stresno ", rekla je Maria Sakkari u intervjuu na pitanje o situaciji sa Simonom Halep.

Oglasi

Kada je vidio ovu izjavu, reagovao je Nick Kyrgios. Ako su testovi tako pokazali, onda je Rumunka i konzumirala zabranjene supstance, mišljenja je on. 

"Eh, ne baš. Trčim na banane i kolu u pet setova. Moji zapisi govore sami za sebe. Možda bi igrači trebali prestati da konzumiraju sumnjive stvari.

Pogledajte se u ogledalo na kraju dana i recite 'da, uradio sam to kako treba!' Nije teško", komentarisao je Kyrgios. 

Na ovome vjerovatno neće stati, no Nick Kyrgios je još jednom pokazao svoje pravo lice i iskrenu stranu, bez obzira na to šta ko mislio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi