Zvijezda koja s 28 razmišlja o prekidu karijere, a za sve krivi alkohol: "Imam tijelo 57-godišnjaka"

Mogao je mnogo više u karijeri

Zvijezda koja s 28 razmišlja o prekidu karijere, a za sve krivi alkohol: "Imam tijelo 57-godišnjaka"

Edmir Škorić

Zvijezda je svjetskog sporta i veliki talenat, no s vremenom se nosio s brojnim povredama i neurednim načinom života, popraćenim alkoholom i zabavama. Zbog toga nikada nije uspio dosegnuti svoj fantastični potencijal, a sada priznaje da razmišlja o mirovini iako ima samo 28 godina.

Jedna je od najkontroverznijih figura svjetskog sporta, a svojim načinom ponašanja i govorom izaziva brojne kritike. No, on ima ogroman talent, koji nije iskoristio i nije se uspio probiti do samog vrha. Iskreno je govorio o svojim problemima i utjecaju koji su imali na njegovo tijelo.

Tenisera su pitali bi li slijedio primjer Rafaela Nadala i Novaka Đokovića i nastavio igrati do duboke starosti, no Australac je imao jedinstvenu reakciju i kategorički odbacio predugo ostanak na terenu nakon što je priznao da njegov stil života, s puno zabava i alkohola, učinili su da se osjeća "tijelo 57-godišnjaka".

“Brate, nemam šanse igrati do 33. godine. Ne igram do 33. godine. Ne, obećavam ti. Kad odem u mirovinu, nikad me više nećete vidjeti. Kalendar je izvan kontrole. Starim! Imam 28 godina, ali uz sav alkohol i zabave, osjećam se kao da imam 57", rekao je Nick Kyrgios, prenosi Daily Star.

Oglasi

"Stvarno sam razmišljao da se ubijem"

Kyrgiosovi osobni problemi uključuju i zlouporabu droga i samoozljeđivanje, o čemu je hrabro progovorio u dokumentarcu Break Point za streaming platformu.

“2019. je bila najniža tačka moje karijere. Ovaj pritisak, sa svim očima uprtim u tebe, sa svim očekivanjima, nisam mogao podnijeti. Mrzio sam osobu kakva sam bila. Pio sam, drogirao se, izgubio sam odnos s porodicom, otuđio sam sve svoje prijatelje", poručio je i dodao:

"Moglo se reći da me je boljelo. Cijela mi je ruka bila prekrivena ožiljcima, pa sam uzeo dugi rukav da sve pokrijem. Stvarno sam razmišljao o samoubistvu", priznao je Nick Kyrgios u dokumentarcu.

Osim toga, početkom februara Nick Kyrgios izbjegao je zatvorsku kaznu unatoč priznanju krivnje za napad na svoju bivšu djevojku Chiaru Passari.

Također je rekao da je nakon poraza u Wimbledonu 2019. morao ići na psihijatrijski odjel u London kako bi se nosio s problemima koje je imao. Tada je shvatio da više ne može ovako živjeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi